Pozorišna predstava nastala nakon tragičnih požara u Novom Sadu: „Tamo gde smo ostali“

27/09/2018
20:30 – 23:30
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu, Pozorišni trg br. 1, Novi Sad

Pozorišna predstava nastala nakon tragičnih požara u Novom Sadu: „Tamo gde smo ostali“

U sklopu ovogodišnjeg Vatrogasnog kongresa imate mogućnost da pogledate predstavu „Tamo gde smo ostali“. Odnosi se na velike požare koji su se desili u Novom Sadu 2008. godine (kafe „Laundž“) i 2012. godine (diskoteka „Kontrast“).

Predstava ima za cilj da iskustvima savremenog, dokumentarnog „verbatim“ pozorišta što dublje prodre u lične i društvene dimenzije delikatnih uzroka i posledica požara u „Laundžu“ i „Kontrastu“. Ovo je pozorišni čin koji analizira stvarnost. Dokumentarno pozorište traga za istinom o događajima o kojima još uvek nemamo jasnu sliku i čini se da je ta slika namerno zamagljena. Predstava ima za cilj da utiče na javno mnjenje o događajima koji se tiču svih građana. Istina je izrelativizovana zato što ne postoje standardi – ni zakonski ni praktično primenjivi a ni moralni. A u pitanju je bezbednost i osnovno ljudsko pravo – pravo na život.

Napomena: Besplatnu kartu za predstavu može da dobije svaki učesnik vatrogasnog kongresa, broj karata je ograničen zbog kapaciteta pozorišne sale